Klicka på bilden för att bildspelet ska gå snabbare.

loading...

OM KULTUR & NÄRINGSLIV

Kultur & Näringsliv är en unik medlemsförening som verkar för affärsmässigt grundade samarbeten mellan kulturen, näringslivet och det offentliga.

Vi utvecklar, förmedlar och påverkar med hjälp av kunskap, inspiration, verktyg och kontakter på området. Vi informerar om vilka möjligheter kultursamarbeten innebär och stöttar våra medlemmar i att utvecklas på sätt så att de enklare kan kommunicera och samarbeta med varandra.

SWEDISH ART AND BUSINESS AWARD (SABA) 2023

Ceremonin med prisutdelning till vinnande bidrag hölls i Varberg 15 maj 2023.

Under 2022 års ceremoni delade hedersordförande Prins Carl Philip ut priset. Läs mer om detta på Kungahusets hemsida.

Länkar gällande 2022 års ceremoni: Hallands Nyheter | Varbergs kommun | Borås Tidning| Varbergs Tidning

PRESSMEDDELANDE

loading...

FINALISTER TILL SWEDISH ART & BUSINESS AWARD UTSEDDA:
• BILMUSEET I HÄRNÖSAND & KANALBRON ek.f.
• HEDIN MOBILITY GROUP, GALLERI FERM OCH EN STOR KONSTNÄRSGRUPP
• SEB & MARKET ART FAIR
 
Swedish Art & Business Award delas ut varje år av Föreningen KULTUR & NÄRINGSLIV till bästa samarbete under de gångna åren mellan företag och kultur. Betoningen är att samarbetet skall gagna båda parter, vara lönsamt för båda och gynna omgivande samhället.
Juryn har nu nominerat enligt reglerna tre bidrag. Prisceremonin hålls på Grand Hotell Saltsjöbaden 29 maj där vinnaren utses. Juryns motiveringar:

loading...

Kultur & Näringslivs styrelseledamot Ingela Roos hade 20 mars sin debutvernissage på hotell At Six i Stockholm. Roligt och bra! Ingela har haft en lång och ansvarsfull karriär i kultursverige.  Väldigt roligt att hon nu satsar på sitt konstnärskap. Se bilderna. Vi tror hon har framtiden framför sig. Styrelseordförande Magnus Lagerkvist och Kultur & Näringslivs Administrative Chef Ywonne var imponerade!

Läs hela nyheten »
loading...

Tävlingen är skapad till minne av operasångerskan Hjördis Schymberg. Hon var en av Sveriges internationellt mest kända operasångare, hon sjöng bland annat över etthundra föreställningar tillsammans med Jussi Björling. Född 1909 på Alnö utanför Sundsvall fick hon en lång och innehållsrik karriär. Hon avled 2008, nittionio år gammal.

Sex unga operasolister tävlade i Schymberg Awards finalkväll den 24 februari på Tonhallen i Sundsvall, där Nordiska Kammarorkestern ackompanjerade finalisterna under ledning av dirigenten Damian Iorio.
Var och en finalisterna framför två operaarior. Den nordiska juryn – fyra etablerade sångare och en dirigent från de nordiska länderna - utsåg två stipendiater.
Rebecka Wallroth belönades med 50.000 kr och Josefine Mindus med 25.000 Kr
Totalt inkom 100 bidrag till årets tävling. Av dessa valde den nordiska juryn ut 20 semifinalister som fick skicka in nya inspelningar, och slutligen valdes sex finalister ut.
Som juryns ordförande Anders Olsson, tillika sekreterare i stiftelsen, sa vid utdelningen till de två pristagarna, att alla finalister är vinnare.

KULTUR & NÄRINGSLIVS Ordförande och Ekonomichef var på plats och var helt överväldigade över de fantastiska och professionella framförandena av de unga sångarna liksom över det mycket professionella arrangemanget.
 

Läs hela nyheten »
loading...

Vår nya Vice Vd André Chocron höll den fulltaliga publiken i ett fast grepp när han presenterade hur Kultur & Näringsliv arbetar och vilka redskap föreningen kan erbjuda sina medlemmar. Publiken var på alerten och många bra frågor kom under andra halvan av seminariet. 
 
Andre är stationerad i Göteborg och ser fram emot att kunna bidra till utvecklingen av långsiktigt hållbara samarbeten mellan kulturen, näringslivet och samhället. 
 
Tack Folk & Kultur för att vi fick vara med och berätta hur man får till stånd produktiva samarbeten mellan kulturutövare och företag som varar.

Läs hela nyheten »

VILL DU VETA MER OM OSS?