Klicka på bilden för att bildspelet ska gå snabbare.

loading...

OM KULTUR & NÄRINGSLIV

Kultur & Näringsliv är en unik medlemsförening som verkar för affärsmässigt grundade samarbeten mellan kulturen, näringslivet och det offentliga.

Vi utvecklar, förmedlar och påverkar med hjälp av kunskap, inspiration, verktyg och kontakter på området. Vi informerar om vilka möjligheter kultursamarbeten innebär och stöttar våra medlemmar i att utvecklas på sätt så att de enklare kan kommunicera och samarbeta med varandra.

SWEDISH ART AND BUSINESS AWARD (SABA) 2023

Ceremonin med prisutdelning till vinnande bidrag kommer att hållas i Varberg 15 maj 2023.

Under 2022 års ceremoni delade hedersordförande Prins Carl Philip ut priset. Läs mer om detta på Kungahusets hemsida.

Länkar gällande 2022 års ceremoni: Hallands Nyheter | Varbergs kommun | Borås Tidning| Varbergs Tidning

loading...

Vid årets Gala på Textile Fashion Center i Borås var finalen för årets SWEDISH ART & BUSINESS AWARD där KULTUR & NÄRINGSLIV delade ut årets pris till vinnaren Rys och Mys
 
Kultur & Näringsliv delar varje år ut priset för bästa samarbetet mellan kultur och näringsliv i Sverige. Juryn utser tre nominerade, där vinnaren annonseras på Prisgalan. Övriga finalister var NORDENS PARIS, där Stiftelsen Nordiska Museet och AB Nordiska Kompaniet har med utställningen Nordens Paris på Nordiska Museet återupplivat NK:s Franska Damskrädderis produktion från 1902 till 1966. Vidare var  STOCKHOLM SCHOOL of ECONOMICS ART INITIATIVE från Handelshögskolan i Stockholm med Natur & Kultur samt privata sponsorer och stiftelser som genom sitt Art Initative – som består av Literary Agenda och Art Initiative – systematiskt introducerat konst och annan kultur som en naturlig del av undervisningen på skolan.
 
”Årets omgång har varit svår för juryn”, säger Kultur & Näringslivs ordförande Magnus Lagerkvist. ”Prisgalan blev ett fantastiskt event där samtliga finalister är vinnare, då de är utmärkta projekt.”
 
Jury för SABA är: Prins Carl Philip, Magnus Lagerkvist, ordförande, Jonas Anderson, vice ordförande, Per Bystedt, Jan Bernhardsson, Ingela Roos samt Anders Boman, föreningens VD.

 
Frågor kan ställas till:
Magnus Lagerkvist, 0707-594705. KULTUR & NÄRINGSLIV
www.kulturnaringsliv.se

Läs hela nyheten »

DESIGNFESTIVAL I MALMÖ
19-22 maj
Vår nya medlem Form o Design Center arrangerar en riktigt häftig DESIGNFESTIVAL som innehåller det mesta. Läs mer på southernswedendesigndays.com

Läs hela nyheten »

Juryn för Swedish Arts & Business Award (SABA) har nu, enligt reglerna, nominerat tre projekt till årets SABA-Gala. Motiveringarna ser ni nedan.

Galan äger rum i Borås 2022-05-30 med start kl. 15.00 med en visning av Borås Kulturpark – som vann förra året. Själva eventet startat kl. 17.00 och pågår kvällen ut. 

De nominerade gör en presentation av sitt projekt på tillställningen inför prisutdelningen.
 
Varje medlem får deltaga i Galan med tre personer utan kostnad. Ytterligare tillkommande betalar 1.375 SEK per person.

Ni avgör själva hur många från er som kommer till eventet.

NOMINERINGAR SWEDISH ART & BUSINESS AWARD 2022

• NORDENS PARIS
Stiftelsen Nordiska Museet och AB Nordiska Kompaniet har med utställningen Nordens Paris på Nordiska Museet återupplivat NK:s Franska Damskrädderis produktion från 1902 till 1966 – ett unikt stycke mode- och hantverkshistoria. Utställningen och katalogen beskriver hur NK lyckades överföra Parismodets och världens modetrender till Sverige och få det att fungera professionellt och kommersiellt under mer än ett halvsekel. De mest vackra och dramatiska kreationer visas och ledning och hantverksskickligheten beskriv på ett lysande sätt och väcker till liv, för bevarande, en viktig del av Sveriges modehistoria. NK har stärkt sitt varumärke och Nordiska Museet har fått fler besökare genom projektet.

• STOCKHOLM SCHOOL of ECONOMICS ART INITIATIVE
Handelshögskolan i Stockholm, Natur & Kultur samt privata sponsorer och stiftelser har genom sitt Art Iniative – som består av Literary Agenda och Art Initiative – systematiskt introducerat konst och annan kultur som en naturlig del av undervisningen på skolan. Initiativet syftar till att utveckla hela människan och dess kreativitet genom att ge eleverna alla de egenskaper som behövs för att bli en bra ledare, vilket många elever blir i sin framtida gärning. Initiativet omfattar utställningar i skolan, litteraturseminarier och andra seminarier, diskussioner och föreläsningar, som alla är övertecknade. Initiativet har ökat intresset för skolan från dem som annars inte skulle söka sig dit. Initiativet har skapat diskussioner, ibland turbulens och därmed nått sitt syfte utöver alla förväntningar. 

• RYS OCH MYS
Hallands Kulturhistoriska Museum, Varberg Energi AB och Näringslivs- och Destinationskontoret i Varbergs Kommun har skapat ett utomhusevenemang som syftar till att öka museets och Varbergs fästnings attraktionskraft och staden som destination under lågsäsong och årets mörkaste tid. Fästningen och staden ljus- och ljudsättes och historiska och kunskapsevenemang har aktiverat staden, gett många besökare och på ett kreativt sätt spridit kunskap till unga och gamla. Evenemanget har pågått och pågår fortsatt och har blivit en verifierad succé.


För frågor om evenemanget: info@kulturnaringsliv.se

Stockholm 2022-04-07
Styrelsen

Läs hela nyheten »

VILL DU VETA MER OM OSS?