Klicka på bilden för att bildspelet ska gå snabbare.

loading...

OM KULTUR & NÄRINGSLIV

Kultur & Näringsliv är en unik medlemsförening som verkar för affärsmässigt grundade samarbeten mellan kulturen, näringslivet och det offentliga.

Vi utvecklar, förmedlar och påverkar med hjälp av kunskap, inspiration, verktyg och kontakter på området. Vi informerar om vilka möjligheter kultursamarbeten innebär och stöttar våra medlemmar i att utvecklas på sätt så att de enklare kan kommunicera och samarbeta med varandra.

SWEDISH ART AND BUSINESS AWARD (SABA) 2023

Ceremonin med prisutdelning till vinnande bidrag hölls i Varberg 15 maj 2023.

Under 2022 års ceremoni delade hedersordförande Prins Carl Philip ut priset. Läs mer om detta på Kungahusets hemsida.

Länkar gällande 2022 års ceremoni: Hallands Nyheter | Varbergs kommun | Borås Tidning| Varbergs Tidning

loading...

Tävlingen är skapad till minne av operasångerskan Hjördis Schymberg. Hon var en av Sveriges internationellt mest kända operasångare, hon sjöng bland annat över etthundra föreställningar tillsammans med Jussi Björling. Född 1909 på Alnö utanför Sundsvall fick hon en lång och innehållsrik karriär. Hon avled 2008, nittionio år gammal.

Sex unga operasolister tävlade i Schymberg Awards finalkväll den 24 februari på Tonhallen i Sundsvall, där Nordiska Kammarorkestern ackompanjerade finalisterna under ledning av dirigenten Damian Iorio.
Var och en finalisterna framför två operaarior. Den nordiska juryn – fyra etablerade sångare och en dirigent från de nordiska länderna - utsåg två stipendiater.
Rebecka Wallroth belönades med 50.000 kr och Josefine Mindus med 25.000 Kr
Totalt inkom 100 bidrag till årets tävling. Av dessa valde den nordiska juryn ut 20 semifinalister som fick skicka in nya inspelningar, och slutligen valdes sex finalister ut.
Som juryns ordförande Anders Olsson, tillika sekreterare i stiftelsen, sa vid utdelningen till de två pristagarna, att alla finalister är vinnare.

KULTUR & NÄRINGSLIVS Ordförande och Ekonomichef var på plats och var helt överväldigade över de fantastiska och professionella framförandena av de unga sångarna liksom över det mycket professionella arrangemanget.
 

Läs hela nyheten »
loading...

Vår nya Vice Vd André Chocron höll den fulltaliga publiken i ett fast grepp när han presenterade hur Kultur & Näringsliv arbetar och vilka redskap föreningen kan erbjuda sina medlemmar. Publiken var på alerten och många bra frågor kom under andra halvan av seminariet. 
 
Andre är stationerad i Göteborg och ser fram emot att kunna bidra till utvecklingen av långsiktigt hållbara samarbeten mellan kulturen, näringslivet och samhället. 
 
Tack Folk & Kultur för att vi fick vara med och berätta hur man får till stånd produktiva samarbeten mellan kulturutövare och företag som varar.

Läs hela nyheten »
loading...

Vid årets Gala på Varberg Stadshotell & Asia Spa i Varberg hölls finalen för årets SWEDISH ARTS & BUSINESS AWARD där KULTUR & NÄRINGSLIV delade ut årets pris till vinnaren Wallstreet.

Konstfestivalen Wallstreet har med Stockholms, Nacka och Upplands Bro kommuner, 14 företag, 6 kulturorganisationer och 100+ konstnärer
levandegjort kommunerna genom skulpturer, muralmålningar och performances i dystra gångstråk och på grå fastighetsväggar samt genom att skapa en lång strandpromenad med konst över kommungränser väckt liv i annars trista eller ointressanta områden och genererat ett stort konstintresse under den gångna sommaren. Partnerträffar har gett kunskapsutbyte och skapat vilja att göra mer med fler framåt.
 
Kultur & Näringsliv delar varje år ut priset för bästa samarbetet mellan kultur och näringsliv i Sverige. Juryn utser tre nominerade, där vinnaren annonseras på Prisgalan. Övriga finalister var Nederman Holding AB som tillsammans med Dunkers Kulturhus har skapat utställningen The Breath med fokus på luften som vi andas. Vidare var GöteborgsOperan och Swedbank som genom partnerskapet med GöteborgsOperan bidrar Swedbank till hållbar förändring för barn och unga och hjälper dem att hitta sitt sammanhang i och genom konsten och musiken.
 
” Årets omgång har varit intressant för juryn”, säger Kultur & Näringslivs ordförande Magnus Lagerkvist. ”Prisgalan blev ett fantastiskt event där samtliga finalister hade bra och väldigt olika  projekt som alla givit nytta till medverkande parter från kulturen och näringslivet.”
 
Jury för SABA är: Prins Carl Philip, Hedersordförande, Magnus Lagerkvist, ordförande, Jonas Anderson, vice ordförande, Per Bystedt, Jan Bernhardsson, Ingela Roos, Ulrika Areskog Lilja samt Anders Boman, föreningens VD.
 
Frågor kan ställas till:
Magnus Lagerkvist, 0707-594705. KULTUR & NÄRINGSLIV
www.kulturnaringsliv.se

Läs hela nyheten »

VILL DU VETA MER OM OSS?