Ny VD på Kultur & Näringsliv

Konstnären Linda Nordfors ska leda Kultur och Näringsliv, DN Ekonomi 2017-06-14.
Konstnären Linda Nordfors ska leda Kultur och Näringsliv, DN Ekonomi 2017-06-14.

Linda Nordfors, entreprenör och konstnär, har utsett till ny verkställande direktör för föreningen Kultur & Näringsliv. Hon ersätter tidigare VD Anders Boman och blir med det den första konstnären som får rollen som vd i föreningen.

Magnus Lagerkvist, styrelseordförande i Kultur & Näringsliv, förklarar varför organisationen har rekryterat Linda Nordfors som VD:

"Linda har en unik kompetens från sina år som entreprenör och konstnär. Hon har en bred förståelse för både näringslivets behov och kulturens perspektiv, något som vi ser att våra medlemmar och samhället i stort kommer att få stor nytta av framöver. Linda är också den första etablerade konstnär som blivit VD. Jag lovar att det kommer att märkas när hon blivit 'varm i kläderna'!"

Anders Boman, tidigare VD och numera styrelseledamot, kommenter Lindas tillträde:

"Jag har sett Lindas arbete på nära håll under många år och ser henne som en seriös och kunnig person med en djup förståelse för både varumärkesarbetets betydelse och vad kulturen kan tillföra, ett perspektiv som är helt centralt i kultursamarbeten. Jag blev helt enkelt jätteglad när hon svarade ja till uppdraget som VD."

Fakta om Linda

  • Linda Nordfors grundade år 2001 Sveriges första konstbyrå, Reflection Company, tillsammans med affärskollegan och kommunikationskonsulten Göran Sachs. Hon har under åren därefter arbetat med varumärkeskonst med uppdragsgivare som bland andra Armani, Ahlgrens bilar, Libresse, Läkerol, Kvinna till Kvinna, Vi-skogen, JC, Bianco Footwear, Chalmers, Sensus Studieförbund och SLSO (Stockholms läns sjukvårdsområde).
  • Senaste konstprojektet var på Tekniska museet år 2016 tillsammans med King (dataspel) och BillerudKorsnäs (förpackningar), ett konstprojekt som vann Swedish Arts & Business Award 2017. Projektet med BillerudKorsnäs porträtteras i dokumentären True Intention av konstnären och regissören Ronnit Hasson.
  • Linda Nordfors har även tagit fram det uppskattade konceptet ”The Art of Selling Your Heart” som hjälper kreatörer och konstnärer att kunna leva på det de älskar.

Länkar
Konstbyrån Reflection Company
Dokumentären om Linda Nordfors senaste konstprojekt av regissören Ronnit Hasson
Veckans Affärer har valt att streama dokumentären True Intention via sin portal
Tech-startup inom hållbarhet där Linda Nordfors sitter med i Advisory Board