Norska Kunnskapsverket om föreningen och Swedish Arts & Business Awards

Norges motsvarighet till Kultur & Näringsliv lades ned 2014 då det norska kulturdepartementets finansiering upphörde. Idag finns istället Kunnskapsverket, ett nationellt center för kulturella och kreativa näringar som ska bidra till utvecklingen av en omfattande kunskapsbas för kulturindustrin i Norge. Kunnskapsverket ingår i det nordiska nätverk som Kultur & Näringsliv har kontinuerlig kontakt med och var därför inbjudna till Göteborg och Swedish Arts & Business Awards. Efter besöket skrev Kunnskapsverket på sin hemsida att "Svensk Arts and business-forening lever i beste velgående".
"Det var i sin tid etableringen av Kultur & Näringsliv i Sverige i 1988, som 13 år senere førte til opprettelsen av Forum for kultur og næringsliv i Norge i 2001. Med godt over 100 medlemmer og høy aktivitet er koblingen kultur og næringsliv fortsatt liv laga i vårt største naboland.

Nylig gjennomførte de sin årlige Swedish Arts & Business Awards, som for anledningen var lagt til  Swedbanks regionkontor i Göteborg. Her var Kunnskapsverket invitert, representert ved leder Atle Hauge."

Läs mer om vad Kunnskapsverket skrev om föreningen och tävlingens vinnare Liljevalchs och AMF Fastigheter här.
 

Senaste nyheter