PRESSMEDDELANDE: UNGATIO, SKULPTURSTADEN BORÅS OCH SEB ARENASTADEN & CF HILL - NOMINERADE TILL SWEDISH ART AND BUSINESS AWARD

Kultur & Näringsliv har nominerat UNGATIO från Östergötland, Skulpturstaden Borås och SEB Arenastaden & CF Hill till årets upplaga av SWEDISH ART & BUSINESS AWARD (SABA). Vinnaren utses vid Prisgalan som äger rum hos Vandalorum i Värnamo (föregående vinnare) preliminärt den 6:e september.

SABA delas ut varje år av Föreningen KULTUR & NÄRINGSLIV till bästa samarbete under de gångna åren mellan företag och kultur. Betoningen är att samarbetet skall gagna båda parter, vara lönsamt för båda och gagna det omgivande samhället.

UNGATIO har tillsammans med företag och kommuner i Östergötland på ett praktiskt sätt introducerat ungdomar till produktdesign och produkttillverkning genom att de i skarpa uppdrag fått verka i företagen, detta har, givit företagen ny kreativ design och nya produkter samtidigt som det öppnat ögonen för ungdomarna för en ny och intressant yrkesbana.

SKULPUTURSTADEN BORÅS har tillsammans med Sparbanken Sjuhäradsbygden samt företag i Borås med omnejd möjliggjort initiering, tillverkning och utplacering av 24 skulpturer i Borås, som givit staden ett lyft och gjort den till en destination.

SEB Arenastaden & CF Hill: vid inredningen av SEB:s nya huvudkontor i Arenastaden i Solna gav SEB CF Hill i uppdrag att sälja delar av bankens äldre konstsamling för att finansiera köp av samtida svensk konst för 50 MSEK, vilken nu dekorerar det nya kontoret i syfte att inspirera och bidra till tankar, nya idéer och kreativitet.

Juryn utser tre nominerade, där vinnaren annonseras på Prisgalan.

” Årets omgång har varit svår för juryn, då vi fått in många utmärkta bidrag”, säger
föreningens ordförande Magnus Lagerkvist. ”Vi ser fram emot Prisgalan och
utnämnandet av vinnaren, men samtliga nominerade är redan vinnare, då de är
fantastiska projekt.”

Jury för SABA är: Prins Carl Philip, Magnus Lagerkvist, Jonas Anderson, vice
ordförande, Per Bystedt, Jan Bernhardsson, Vincent Hashimi samt Anders Boman,
föreningens VD.


Frågor kan ställas till:
Magnus Lagerkvist, 0707-594705.
Anders Boman, 073-5440905.
Suzanne Möller, 073-6831527. UNGATIO
Paul Frankenius, 070-2708090. SKULPTURSTADEN BORÅS
Lars Emanuelsson, 070-6548708. SEB ARENA STADEN.