NYHETER

Den 6:e september utseddes och presenterades vinnaren av 2021 års Swedish Art & Business Award!

Vid årets Gala på Vandalorum i Värnamo var finalen för årets Swedish Art & Business Award, där Kultur & Näringsliv delade ut årets pris till vinnaren Skulpturstaden Borås, Sparbanken Sjuhärad samt företag i Borås med omnejd som möjliggjort initiering, tillverkning och utplacering av 24 skulpturer i Borås, som givit staden ett lyft och gjort den till en destination.

Kultur & Näringsliv delar varje år ut priset för bästa samarbetet mellan kultur och näringsliv i Sverige. Juryn utser tre nominerade, där vinnaren annonseras på Prisgalan. Övriga finalister var SEB Arenastaden & CF Hill och UNGATIO i Östergötland.

”Årets omgång har varit svår för juryn, då vi fått in många utmärkta bidrag”, säger Kultur & Näringslivs ordförande Magnus Lagerkvist. ”Prisgalan blev ett fantastisk event där samtliga finalister är vinnare, då de är utmärkta projekt.”

Jury för SABA är: Prins Carl Philip, Magnus Lagerkvist, Jonas Anderson, vice ordförande, Per Bystedt, Jan Bernhardsson, Vincent Hashimi samt Anders Boman, föreningens VD.

Läs hela nyheten »


Efter ett uteblivet SABA 2020 och fortsatt osäkerhet kring pandemins utveckling kan Vi nu stolt meddela att SABA 2021 kommer att fortskrida som planerat. Prisutdelningen sker på Vandalorum – Museum för Konst och Design i Värnamo den 6/9-2021 kl. 18.00-23.00. Vandalorum är en privat stiftelse som har klarat pandemin genom kreativa åtgärder. Den intresserade kan läsa mer HÄR. Utdelningen av priset sker i form av en galamiddag.

Medlemmar i Kultur & Näringsliv kan sända två personer avgiftsfritt. Övriga är välkomna i mån av plats, då till en avgift à 1 275 SEK. Anmäler Er gör ni HÄR

Vi ser mycket fram emot att åter uppmärksamma och fira framgångsrika kultursamarbeten med Er. I det fall pandemin förvärras har vi en digital reservutgång.

Väl mött!
Kultur & Näringsliv

Läs hela nyheten »
I våras delades det ut stipendier till kulturutövare i Västra Götaland Län som en del av en coronasatsning. Med hjälp av stipendierna fick kulturutövarna ta del av kompetensutvecklande kurser från Kulturakademin Göteborg.
 
Vi på Kultur & Näringsliv samarbetade med Kulturakademin i detta och tog fram en webbkurs i sponsring. Denna bestod av två delar: en teoretisk del i form av videoföreläsning och en interaktiv del i Q&A-format. Kursens syfte var att få kulturutövare förstå sig på hur man kommunicerar sin verksamhet på ett tydligt sätt och hur man effektivt närmar sig samarbetspartners.
 
Feedbacken har varit mycket god och det gör oss glada. Nedan hittar ni ett exempel:
Läs hela nyheten »

I fredags var vi i natursköna världsarvsområdet Höga Kusten för att besöka kulturplatsen Mannaminne. Mannaminne blev fullbesökt denna sommar, vilket är inget annat än förståeligt. Förutom att man som besökare får vistas en hel del utomhus, så består Mannaminne av över 50 helt unika byggnader av olika slag. Vi på K&N fick gå en rundvandring genom den färgglada byn av historie- och teknikhus, konstmuseer, statyer samt fordon som spårvagnar, flygplan och en bogserbåt. Det är den visionäre konstnären Anders Åberg som ägnat sitt liv åt att bygga upp området.
 
Förutom att det var ett riktigt roligt besök, så ledde besöket till många intressanta och givande diskussioner kring Mannaminnes nuvarande verksamhet och möjliga framtida utveckling. Styrelsen som vi fick träffa är driven och kompetent. Det blir spännande att se vilka vägar Mannaminne kommer ta för att utvecklas vidare och bli en ännu mer levande kulturplats.

Läs hela nyheten »

Torsdag förra veckan åkte Anders Boman, vår VD, till Helsingborg. Där träffade han två representanter från vår danska föreningsmotsvarighet för att testa en uppdaterad version av ledningsverktyget Culture Scorecard.
 
Vår associate Hanna skulle också ha varit med, men tyvärr gick tåget sönder på den långa sträckan Stockholm-Helsingborg. Det är inte lätt när det är svårt.
 
Själva CSC-testet gjordes på P. Lindberg Gallery. Verktyget fungerade som det skulle och den entreprenöriella galleristen Pauline Lindberg blev mycket glad att få en utvärdering. Vi ser fram emot att använda det nya Culture Scorecard i våra framtida projekt.

Läs hela nyheten »