Kultur för tillväxt – en boksatsning av Kultur & Näringsliv

Det finns en utbredd missuppfattning om att det inte skulle gå att skapa samarbeten med tydligt win-win mellan näringslivet och kulturen. På Kultur & Näringsliv ser vi dagligen exempel på motsatsen – samarbeten mellan kulturen och näringslivet kan ge affärsmässig nytta för båda parter och samtidigt stärka samhället. Därför skapar vi en bok som kommer att innehålla 12 framgångsexempel på detta. Boken kommer att lanseras 2017 .

Målet med boken är att lyfta fram kulturens ömsesidiga nytta för tillväxt, varumärke och CSR och visa på hur företag med framgång har använt sig av kultur inom ramarna för sin verksamhet.


 

Helen Lindahl överraskar Gunilla Lidgren när de improviserar tillsammans. Foto: Mattias Lindbäck
Helen Lindahl överraskar Gunilla Lidgren när de improviserar tillsammans. Foto: Mattias Lindbäck
På Riksbyggen pågår ständigt arbetet för att se till att kunderna får god service. För några år sedan provade Riksbyggen att använda improvisationsteater för att förmedla ett budskap under en kickoff. Medarbetarna uppskattade det. Riksbyggen har fortsatt att använda improvisationsteater för att få igång diskussioner bland medarbetarna om vad som är bra och mindre bra kundbemötande. Det har varit avväpnande och har lett till diskussioner med högt i tak.
Att det till och med finns chefer som har låtit sig kuppas av improvisationsskådespelare har medarbetarna uppskattat. När det finns chefer som vågar släppa kontrollen på det sättet är det kul att vara medarbetare, och det är knappast på alla företag cheferna skulle våga låta det inträffa. För några veckor sedan tog fotografen Mattias Lindbäck den här bilden som visar hur det ser ut när skådespelerskan Helen Lindahl från Aktör Edutainment improviserar tillsammans med Gunilla Lidgren som är chef för Riksbyggens servicecenter. I boken ”Kultur för tillväxt” kommer bilden illustrera hur Riksbyggen samarbetar med professionella skådespelare.

Så hur kändes det för skådespelerskan och servicecenterchefen att bli fotograferade tillsammans?

‒ Jag är inte superförtjust i att bli fotograferad eftersom det kan bli stelt, men vid det här fototillfället glömde jag bort min prestationsångest lite. Vi hade kul och testade, berättar Helen Lindahl.

Gunilla Lidgren tycker också att fotograferingen kändes bra och tycker om fotografiet. Själv tycker hon om att titta på fotografier på människor, djur och natur.

‒ Jag följer Fotografiska på Instagram, där blir jag matad med härligt bilder hela tiden, säger hon.

Helen Lindahl tittar också gärna på fotografier.

‒ Det kan vara en blick jag fastnar för eller ett ljus som är intressant. Det jag älskar med den här bilden är att vi är två medelålders kvinnor som leker loss, avslutar Helen Lindahl.

Skrivet av: Lars Carlén
Etiketter: teater riksbyggen

MEDVERKANDE FÖRETAG

Riksbyggen

Lagerkvist & Partners

Sörmlands sparbank

Sisyfos AB

Listan på medverkande företag fylls på efterhand.

Senaste inläggen

Kategorier