Ett fotografi på improvisationsteater för bättre kundservice

Helen Lindahl överraskar Gunilla Lidgren när de improviserar tillsammans. Foto: Mattias Lindbäck
Helen Lindahl överraskar Gunilla Lidgren när de improviserar tillsammans. Foto: Mattias Lindbäck
På Riksbyggen pågår ständigt arbetet för att se till att kunderna får god service. För några år sedan provade Riksbyggen att använda improvisationsteater för att förmedla ett budskap under en kickoff. Medarbetarna uppskattade det. Riksbyggen har fortsatt att använda improvisationsteater för att få igång diskussioner bland medarbetarna om vad som är bra och mindre bra kundbemötande. Det har varit avväpnande och har lett till diskussioner med högt i tak.
Att det till och med finns chefer som har låtit sig kuppas av improvisationsskådespelare har medarbetarna uppskattat. När det finns chefer som vågar släppa kontrollen på det sättet är det kul att vara medarbetare, och det är knappast på alla företag cheferna skulle våga låta det inträffa. För några veckor sedan tog fotografen Mattias Lindbäck den här bilden som visar hur det ser ut när skådespelerskan Helen Lindahl från Aktör Edutainment improviserar tillsammans med Gunilla Lidgren som är chef för Riksbyggens servicecenter. I boken ”Kultur för tillväxt” kommer bilden illustrera hur Riksbyggen samarbetar med professionella skådespelare.

Så hur kändes det för skådespelerskan och servicecenterchefen att bli fotograferade tillsammans?

‒ Jag är inte superförtjust i att bli fotograferad eftersom det kan bli stelt, men vid det här fototillfället glömde jag bort min prestationsångest lite. Vi hade kul och testade, berättar Helen Lindahl.

Gunilla Lidgren tycker också att fotograferingen kändes bra och tycker om fotografiet. Själv tycker hon om att titta på fotografier på människor, djur och natur.

‒ Jag följer Fotografiska på Instagram, där blir jag matad med härligt bilder hela tiden, säger hon.

Helen Lindahl tittar också gärna på fotografier.

‒ Det kan vara en blick jag fastnar för eller ett ljus som är intressant. Det jag älskar med den här bilden är att vi är två medelålders kvinnor som leker loss, avslutar Helen Lindahl.

Skrivet av: Lars Carlén
Etiketter: teater riksbyggen